Homeopatie, Api / Fitoterapie

 

 

 

Homeopatie, Api/FitoterapieHomeopatia este o metoda terapeutica ce utilizeaza substante naturale din cele trei regnuri animal, mineral si vegetal, pentru a stimula mecanismele proprii de auto-aparare si regenerare a organismului. Ea identifica si indeparteaza cauzele fundamentale ale bolilor vindecand din interior.


Homeopatia trateaza pacientul ca un intreg si ia in considerare atat fizicul si psihicul precum si predispozitia ereditara, mediul si modul de viata, alimentatia, stressul persoanei respective.
Acolo unde medicina clasica suprima simptomele, homeopatia stimuleaza sistemul imun al pacientului si trateaza mai complet si mai eficace decat metodele care trateaza separat suferinta fizica.
Homeopatia trateaza persoana nu boala, cauza nu simptomele.


ApiterapiaApiterapia este terapia traditionala care foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul, veninul albinelor si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului, in vederea mentinerii sanatatii corpului omenesc.
Produsele albinei s-au inscris de la inceputul preistoriei in randul elementelor naturale folosite pentru completarea si ameliorarea hranei si apoi pentru combaterea si prevenirea durerii si a suferintelor omului. Practica traditională a apiterapiei datează din vremurile imemoriale ale istoriei umane.


FitoterapieFitoterapia este o ramură a terapiei naturiste care folosește plantele și preparatele din plante ca mijloc de tratare a bolilor.
Fitoterapia azi se bazează pe efectele curative ale unor compuşi bio prezenţi în plante sau în alte organisme vegetale, substanţe care poartă denumirea de principii active, această veche ştiinţă a tămăduirii, îşi respectă regulile originare, valorificând materialul vegetal fără a extrage selectiv anumite substanţe sau principii din ţesuturile plantelor, aşa cum fac alte ştiinţe care valorifică vegetalele, ca farmaceutica sau aromaterapia. Din acest motiv, se poate spune, că fitoterapia a rămas cea mai curată şi mai naturală dintre ştiinţe.